Értesítem a Tisztelt érintett Lakosságot, illetve a vonatkozó önkormányzati rendelet szerinti Partnereket, hogy Tárnok Nagyközség Önkormányzata módosítani kívánja a helyi településrendezési eszközöket a Vadlúd utcai csomópont tényleges helyigényének biztosítása érdekében.

Az állami beruházás, a VEKOP-5.3.3-17-2017-00012 számú támogatás keretein belül tervezett csomópontépítés az Érd, Vadlúd utca és a Tárnok, Sóskúti út - Sóskúti út - Rákóczi utcai csomópontban került megvalósításra. A Tárnok és Érd közigazgatási határán található négyágú csomópont korábban egy baleseti gócpont volt, számos halálos kimenetelű baleset helyszíne. A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás kiemelő kormányhatározata szerint az „Érd, Sóskúti út (8104 j. út) - Vadlúd utca kereszteződésében körforgalmú csomópont megvalósítása” elnevezésű projekttel párhuzamosan az „Érd, Sóskúti út (8104 j. út) - Fehérvári út kereszteződésében körforgalmú csomópont megvalósítása, és a Sóskúti út rekonstrukciója a Fehérvári út-Vadlúd utca közötti szakaszon.” elnevezésű beruházás is kiemelt jelentőségű.

A településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Tr.) 75. §-a és Tárnok Nagyközség Önkormányzata partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 7/2017. (IV.28.) számú rendelet, valamint a 106/2023. (X.12.) számú képviselő-testületi határozat szerint a képviselő-testület megkezdi az érdemi partnerségi egyeztetést és a közigazgatási véleményezési eljárást.

A veszélyhelyzet ideje alatt egyes szervezetek működésére vonatkozó, továbbá egyes közigazgatási eljárási szabályok megállapításáról szóló 146/2023. (IV. 27.) Korm. rendelet 2. §-a szerint a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló kormányrendeletben meghatározott tájékoztatás, véleménynyilvánítás és egyeztetés elektronikus úton is lefolytatható.

A partnerségi véleményezési tervdokumentáció elkészült és megtekinthető az önkormányzati honlapon az alábbi címen:

http://dokumentumtar.tarnok.hu/dokumentumok/hirdetmenyek/vadlud/Tarnok_Vadlud_modositas.pdf

A tervekkel kapcsolatban Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Partnerségi Rendelete szerint a Partnerek a véleményezési szakaszban javaslatot, észrevételt tehetnek, valamint véleményt nyilváníthatnak.

A Tr. 65. § (2) bek. szerint:

„ A partner a közösségi érdekre vagy a jogos magánérdekre vonatkozóan ad véleményt, és tesz a módosításra javaslatot. A partner véleménye a véleményezett tervezet tartalmára terjedhet ki, a vélemény és a tervezet között közvetlen összefüggésnek kell lennie. A partner kifogást emelő véleményét indokolással támasztja alá.”

A Partnerségi véleménynyilvánítás határideje: 2024. március 8-tól 2024. március 24-ig.

Javaslatot, észrevételt tenni a megadott véleményezési határidőben az elkészült dokumentációval kapcsolatban elektronikusan a titkarsag[kukac]tarnok.hu e-mail címen, továbbá papíralapon a Polgármesternek címezve, az önkormányzat címére – 2461 Tárnok, Dózsa György út 150-152. lehet.

Csatolmány(ok):

TÁRNOK NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK EGYSZERŰSÍTETT ELJÁRÁSBAN TÖRTÉNŐ RÉSZLEGES MÓDOSÍTÁSA

 Tárnok, 2024. március 8.

 Dr. Lukács László

polgármester

Összegzés

Tárnok nagyközség Pest vármegyében, az Érdi járásban, a budapesti agglomerációban található. 

Lakosainak száma: 10 261 fő (2021-ben)

Nagyközségi Önkormányzat

Polgármester: Dr. Lukács László
Alpolgármester: Marozsán József
Jegyző: dr. Jenei-Kiss Gergely

Cím: 2461 Tárnok, Dózsa György út 150-152.
Telefon: 06 (23) 387 031

E-mail: titkarsag@tarnok.hu
Internet: http://tarnok.hu/

Ügyfélfogadás: Hétfőn és szerdán 8.15 - 12.00 és 12.30-16.15